Nationale Tarlov-cyste dag 18 mei

Vanaf 18 mei 2021 is deze dag "Nationale Tarlov-cyste dag"

Op 18 mei vragen we meer awareness op nationaal niveau voor de progressief invaliderende neurologische aandoening Overdruksyndroom en Tarlov-cysten.

Dit is de dag waarop de ommekeer van de Tarlov cysten in de medische literatuur bevestigd werd middels het artikel “Electromyography and A Review of the Literature Provide Insights into the Role of Sacral Perineural Cysts in Unexplained Chronic Pelvic, Perineal and Leg Pain Syndromes” Published Date: May 18, 2017.


En daarom willen we aandacht vragen voor de huisartsenbrochure.

De huisarts is het eerste aanspreekpunt als lichamelijke klachten niet over gaan of ernstiger worden. Daarom is het van belang dat ELKE huisarts op de hoogte is van het overdruk-syndroom & symptomatische Tarlov cysten. 

Hiervoor is een huisartsenbrochure noodzakelijk welke de juiste richtlijnen aangeeft voor de huisarts. De VSOP zal Stichting OverdrukSyndroom hierin bijstaan echter, hier zijn hoge kosten aan verbonden. Steun daarom het project huisartsenbrochure.


* * * * * * * * * * * *

U kunt ook uw huisarts informeren middels onze flyer en vragen of er meerdere flyers in de praktijk/wachtkamer mogen liggen. 

Wij sturen deze dan kosteloos op. 

Met uw donatie draagt u bij aan een betere kwaliteit van leven en helpt u arbeidsongeschiktheid zoveel mogelijk te beperken voor deze patiënten.

Zonder uw steun blijft deze ernstig invaliderende aandoening onzichtbaar voor medici, patiënt en uw omgeving.